Bliv medlem

For at kunne blive medlem i Hørsholm Pistolforening kræver det man har deltaget i en introaften. Se mere herom under menupunktet ”Introforløb”

Efter endt og godkendt introforløb kan man optages som medlem i Hørsholm Pistolforening.

Vi tilbyder p.t. desværre ikke en prøveperiode efter introforløbet da der er krav om vi skal logge vores aktiviteter omkring aktive skytter, udlån af våben, salg af ammunition m.m. – derfor skal man indmeldes på første træningsaften man deltager på efter introforløbet.

Kontingentet er p.t. kr. 450 pr. år, og der er et oprettelsesgebyr på kr. 225

I forbindelse med indmeldelsen får man en udfyldt SKV6 ansøgning som skal indsendes til Politiet, og som er påkrævet for at kunne være aktiv skydende med foreningens våben.

Foreningsvåben

Foreningen har en række foreningsvåben, som medlemmerne kan låne gratis:

  • 4,5mm luftpistoler.
  • Kaliber .22lr pistoler.
  • Kaliber .32, .38 og 9 mm (grovvåben).

Man starter ud med at skyde med luftpistol og 22lr, og når man har opnået en rutine og fået øvet skydefærdighederne, så kan man avancere til skydning med grovvåben efter man har vist man kan skyde 240 point af 300 mulige med 30 patroner.

Udgifter til træning

Man betaler for sit eget skive- og ammunitionsforbrug. Ammunition og skiver kan købes i foreningen. Priserne er p.t.:

  • Skiver koster 1 kr. pr. stk.
  • En æske med 50 patroner kaliber .22lr koster kr. 40
  • En æske med 50 patroner i grov ammunition, f.eks. 9mm, koster kr. 110
  • En æske med 500 hagl til luftvåben, kr. 50 pr. æske

Man skal have våbentilladelse for at kunne købe ammunition hos en våbenhandler, så før man får tilladelse til sit eget våben via. SKV2, da skal man købe ammunition i foreningen.

Egne våben

For at besidde egne våben skal man have en SKV2-tilladelse. For at blive godkendt til SKV2 skal et medlem have være aktivt skydende i foreningen i 2 år, være minimum 20 år gammel, og have formandens endelige accept, samt man skal anskaffe et godkendt våbenskab til opbevaring i hjemmet hvis våbenet ikke skal ligger i boksen i foreningen.

Efter 6 måneders aktiv skydning kan et medlem, hvis formanden godkender dette, ansøge om at købe et våben som kun bruges af medlemmet, men som ejes af foreningen og opbevares i foreningens boks. Dette er ofte en fordel da man lærer sin ”egen pistol” bedre at kende ved at skyde med den på fast basis og med indstillinger som specifikt er tilrettet en selv. Dette våben kan overføres til eget ejerskab på en SKV2 efter de 2 år.

Man skal også være ”aktivt skydende” for at bevare sin SKV2, og som minimum skyde 4x pr. år hvor ens fremmøde registreres i foreningens logsystem.

Der vil 1-2 gange om året været en våbenkontrol i foreningen hvor man minimum 1 gang skal deltage og fremvise sit våben og tilladelser.

Turnering og divisions skydning

Efter man er blevet medlem, er der muligheder for at begynde som konkurrenceskytte på eksterne stævner og deltage i foreningens mere dynamiske skydeaktiviteter, der foregår på Hanebjerg Skyttecenter. Foreningens medlemmer deltager i eksterne stævner og divisionsskydninger året rundt, og disse skydninger er åbne for alle medlemmer.

Derudover kan man deltage i en del individuelle aktiviteter som er organiseret på landsdelsplan under DGI Nordsjælland Skydning. Se alle tilbud her: https://www.dginsjskydning.dk/

Medlemmer uden egne våben kan låne foreningens våben via. en transporttilladelse og dermed også deltage i eksterne skydninger.

Medlemskab generelt

Generalforsamling afholdes inden udgangen af februar. Her fastsættes b.la. kontingentet for den kommende sæson, som opkræves omkring 1. april.

Skydning er en solo sport og vores træningsaftner er møntet på at man træner på egen hånd og der er ikke tilknyttet en decideret træner. Men vi har et godt foreningsmiljø, hvor folk gerne hjælper og forklarer, så der er altid hjælp at hente hvis man ikke rammer skiven som man ønsker.

Vi afholder løbende interne træningskurser hvor der er fokus på udviklingen af skydefærdigheder og teknik.

Qua vi ikke har tilknyttet en decideret træner på træningsaftnerne da tilbyder vi ikke skydning til børn da vi ikke p.t. har kapacitet til at kunne overvåge disse ift. sikkerhed, samt ej kan tilbyde den træning som junior-skytter har brug for.